Dit is een publiek forum waar discussies op beschaafde wijze dienen te worden gevoerd

Wees respectvol en van toegevoegde waarde voor dit forum. Dit is een plaats waar vaardigheden, kennis en interesses kunnen worden uitgewisseld middels conversatie.

Deze “guidelines” zijn geen waterdichte en vastomlijnde regels maar een hulpmiddel om een omgeving te creëren waar op toegankelijke wijze met elkaar kan worden gediscussieerd.

Bevorder de discussie

Help ons om dit forum naar een hoger level te tillen door altijd te proberen van toegevoegde waarde te zijn voor een discussie. Weet je niet zeker of je aanvulling echt iets toevoegt, denk er dan nog eens over na en probeer het later nog eens.

Wij voelen ons verantwoordelijk voor dit forum en zouden het fijn vinden als jij je ook verantwoordelijk voelt. Blijf respectvol tegen andere leden en/of hun argumenten, ook al ben je het niet eens met wat er gezegd wordt.

Wij stellen het ook op prijs als je eerst even kijkt of de door jou te starten discussie wellicht al gevoerd wordt. Het antwoord wat je zoekt is misschien daar al wel gegeven en zo niet, dan nog hoort jouw vraag of inbreng daar thuis.

Wees begripvol, ook als je het er niet mee eens bent

Soms wil je graag reageren omdat je het er niet mee eens bent. Dat is prima. Maar bekritiseer het idee en nooit de persoon die het idee heeft voortgebracht. Voorkom te allen tijde:

  • Schelden.
  • Op de man spelen.
  • Reageren op de toonzetting in plaats van op de inhoud.
  • Schofferen of beledigen

Je inbreng telt!

Jouw bijdrage zet de toon in de discussie. Help ons dit forum levend te houden door je inbreng interessant te laten zijn en laat inbreng die niets toevoegt achterwege.

De forumsoftware geeft mogelijkheden genoeg om van toegevoegde waarde te zijn zonder meteen een tekstuele inbreng te hebben. Zo zijn er favorieten, bookmarks, likes, flags, etc. Gebruik deze mogelijkheden. Het is van meer toegevoegde waarde om een like te krijgen dan een reply met “mooi zeg”.

Zie je een probleem, zet een vlag!

Moderators hebben een extra taak: zij zijn verantwoordelijk voor dit forum! Maar eigenlijk zijn wij dat allemaal. Met jouw hulp kunnen we faciliteren in plaats van handhaven. Zie je iets waarvan jij vindt dat het niet acceptabel is, ga dan niet in discussie maar zet dan een vlag. Dit voorkomt escalatie van discussies en/of sluiten van een topic. Bij één vlag gaat een moderator al op onderzoek en bij meerdere vlaggen sluit het systeem de discussie vanzelf.

Om ons forum in stand te houden is het de moderatoren toegestaan om inhoud of zelfs gebruikers te allen tijde te verwijderen. Zij beoordelen posts echter niet van tevoren en zijn ook nooit verantwoordelijk voor de inhoud

Houd de community schoon en overzichtelijk

Plaats onderwerpen op de juiste plaats zodat we niet hoeven zoeken en opruimen. Denk aan de volgende dingen:

  • Start een topic in de goede categorie.
  • Start je onderwerp niet in meerdere topics of categorieën.
  • Post geen reacties zonder inhoud.
  • Blijf altijd on-topic.
  • Onderteken je topic of reactie niet. De software voegt vanzelf je naam en profiel toe.
  • Gebruik de “like” knop in plaats van reacties als +1, mooi, vind ik ook, etc etc.

Plaats alleen je eigen foto’s of teksten

Je mag geen content van anderen plaatsen zonder zijn of haar toestemming. Je mag ook geen tips, trucs of andere aanwijzingen geven om dit te kunnen doen.